BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първата Нощ на индустрията в Стара Загора: За да работят българите с българи и за българи

Разписание – градски транспорт >>>>
*
1 (9)ВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>> Общината ще подкрепи всички инициативи, които спомагат да задържим младите в нашия град, увери зам.-кметът Радостин Танев

Избрахме Стара Загора за мястото на първото пилотно издание на Нощта на индустрията, защото е един от най-красивите градове в България и е моят роден град; тук открихме индустриални компании, които са изключително отговорни към работниците и служителите си. Това обяви тази вечер в зала 1 на хотел „Верея“ Даниела Пеева, председател на Сдружение „Мост между поколенията“. Целта ни е младите хора да не отидат на дискотека в тази прекрасна петъчна вечер, а да посетят тези 6 компании, които гостоприемно ще отворят вратите си за тях, допълни тя.

Инициатор на събитието за популяризиране на българската индустрия сред младите хора е Сдружение „Мост между поколенията“, а активното съдействие и подкрепа се осигуряват от Община Стара Загора. „С изключителна благодарност към Община Стара Загора, които ни помогнаха с организацията, заедно с общинска фирма „Тролейбусни и автобусни превози“, които са официалният превозвач на Нощта на индустрията“, обяви Даниела Пеева.

Начало на събитието даде зам.-кметът с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход“ Радостин Танев, който приветства хората с добре дошли в Града на липите. „Община Стара Загора винаги ще подкрепя такива инициативи, в които намираме смисъл. И намираме смисъл поради няколко причини: във всеки един момент, в който можем да покажем на младите хора, че предприятията не са онова, което е в спомените на техните родители или на техните баби и дядовци, а напротив. В нашия град имаме много модерни, иновативни предприятия, в които си заслужава човек да работи! Когато влагаме старание за това как да спомогнем да запазим младите хора в нашия град – ние ще го подкрепим. А това събитие ще спомогне за това, наред с всички останали, които Община Стара Загора е инициирала“, изрази увереността си Радостин Танев. И целта на общината е най-вече младите да предпочетат българските производствени предприятия и българската индустрия за своето кариерно развитие.

Своята гореща причастност към инициативата изразиха още представителите на Търговско-промишлената палата в Стара Загора и на Тракийския университет.

Прекрасна е целта младите хора да бъдат кариерно ориентирани още като студенти и преди да стъпят на своето първо работно място, смята доц. Емил Славов, зам.-ректор по проектната дейност на Тракийския университет. Според него така бъдещите специалисти ще бъдат по-усърдни и взискателни към своето образование, ще узнаят авансово какво очакват работодателите от тях. А ние, преподавателите, ще допълним това, което ни липсва в учебния процес, определи доц. Емил Славов

Той настойчиво покани организаторите да осъществят следващия подобен форум на територията на Тракийския университет.

Кратки презентации на своите компании и дейност направиха представители на ръководствата на 6-те фирми домакини: „Градус“ АД, „Наталия“ АД, „МИНЕРАЛКОМЕРС“ АД, „Ате Пласт“ ООД, „М+С Хидравлик“ АД и „Хранинвест-Хранмашкомплект“ АД. След това участниците в Нощта на индустрията бяха разпределени в автобусите, които ги откараха до предприятията, представляващи интерес за тях.

Следващото подобно кариерно събитие ще се проведе през октомври в габровско-севлиевския регион, където 6 нови предприятия ще отворят врати, за да покажат какво се случва там, обявиха от Сдружение „Мост между поколенията“.

2 (8)3 (2)

споделяне във facebook

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!