BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разследват деветима от Чирпан и Стара Загора за неспазване на задължителната карантина

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
lampa-2a

Други:
На 25.03.2020 г. в ОДМВР – Стара Загора са образувани девет досъдебни производства по чл.355 от НК срещу пет лица, живеещи на територията на Община Чирпан, и на четири лица, живеещи на територията на Община Стара Загора, за това, че не са изпълнили предписание за поставяне под карантина, с което са нарушени мерки, издадени против разпространението или появата на заразна болест. Материалите по случаите са докладвани на съответните прокуратури.

Разкрити престъпления:
На 25.03.2020 г. в 21:40 ч. в РУ – Чирпан е получено съобщение от 57-годишна жена, че е забелязала непознато лице в двора на дома си в Чирпан. От изпратения незабавно на място полицейски екип е задържан 56-годишен мъж. Установено е, че същият е извършил опит за кражба на метална ръчна количка от пристройка към къщата. Образувано е досъдебно производство по чл.194 от НК.

По-характерни престъпления:
На 25.03.2020 г. във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от магазин в Стара Загора, кв. “Казански”. На място е установено, че за времето от 20:00 ч. на 24.03.2020 г. до 08:00 ч. на 25.03.2020 г., след като е изкривена метална врата и е направен отвор в стена, от търговския обект са отнети сумата от 70 лв. и 25 стека цигари. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.
#

share button

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!