BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разследват трудова злополука в завод за лекарства в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

OganПод надзора на Районна прокуратура – Стара Загора сe извършва разследване по досъдебно производство за престъпление по чл.134, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 05.12.2023 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е причинена средна телесна повреда на 26-годишен мъж при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност – трудова злополука.

На 05.12.2023 г. малко преди полунощ в завод за производство на лекарства в Казанлък, при работа с реактор за разреждане, се е получило запалване и физическо възпламеняване на продукт. Възпламеняването се е ограничило само на едно работно място. Вследствие на това е пострадал един от работниците, мъж на 26 г., като според първоначалните данни той е получил около 20% изгаряния.

Пострадалият е откаран за лечение в Клиниката по изгаряния в Пловдив. Две други работнички са получили леки изгаряния по ръцете и главата. Те са прегледани от лекар и освободени. Незабавно са започнали действия по разследването, иззети за документи, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието и е извършен оглед. Срокът за разследване по досъдебното производство е двумесечен.
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!