BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ротари клуб Стара Загора-Берое дари на УМБАЛ “Киркович” система за дигитална рентгенография

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

3 (6)

Ротари клуб Стара Загора-Берое изпълни проект чрез Дистриктен грант DG2003, съфинансиран от Фондация Ротари на Дистрикт 2482 за дарение на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, Стара Загора – 1 брой Дигитална система за образна диагностика и дигитални касети за нея, производство на един от лидерите в света AGFA HEALTHCARE.

Системата дигитализира всички видове рентгенови изследвания, независимо на какъв апарат се извършват.

Система е монтирана от сертифицирани специалисти и е ситуирана в отделението по Образна диагностика в УМБАЛ проф. Д-р Стоян Киркович АД.

Чрез дарението се увеличава капацитетът на областната болница в извършването на дигитални рентгенографии, каквато е основната идея на проекта както във връзка с борбата с Ковид-19, така и за текущите нужди на това натоварено и основно за областта здравно заведение.

Софтуерът е на български език, версия NX MUSICA на производителя, с много полезни и модерни функции за диагностика. Системата е свързана със сървъра на болницата и всички извършени графии автоматично влизат в базата данни и са достъпни за всяко отделение и специалист.

Ротари клуб Стара Загора-Берое продължава последователно да подкрепя медиците и този проект е поредната положителна крачка.
Стойността на дарението и проекта е 6080 USD.

Дарението беше предадено от президентa на клуба д-р Генка Пейчева и прието от изпълнителния директор на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” проф. Йовчев, завеждащия отделение “Образна диагностика” д-р Митев и съставът на отделението.

4 (3)1 (8)2 (8)
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!