BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силни бизнесмени и доказани учени влизат в новото Настоятелство на Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSCN0419

DSCN0417Днес се проведе първото заседание на новото Настоятелство на Тракийски университет, което е оглавено от проф. Иван Станков – дългогодишен преподавател във висшето учебно заведение и бивш ректор от 2007-ма до 2015-та година.

В Настоятелството са включени силни бизнесмени от региона и страната, която дейност е тясно свързана със специалностите на висшето училище. Част от тях са основателят на „Булагро Груп“ – Христофор Бунарджиев, съсобственикът на „Дерони“ Димитър Ангелинов, Красимир Станев – изпълнителен директор на „Албена холдинг“, Чавдар Савов от „Копекс“. Към екипа ще се присъедени и младият и успял старозагорец Красимир Терзиев, който е ръководител на международните продажби във „Виваком“. Специална покана да стане част от университетското настоятелство е получил и световноизвестният физик от Казанлък Теодосий Теодосиев, който най-вероятно ще успее да се включи актвино в следващото заседание.

Всички идеи – както на ръководството на университета, така и на Настоятелството, бяха широко обсъдени за бъдещото развитие и обвързване на студентите със сериозни стажове във фирмите. Г-н Ангелинов предложи университът да изисква обратна връзка с доклад от работодателя, а не само служебна бележка от студента, каквато е практиката на повечето университети.

Част от дневния ред беше обсъждането на бюджета и възможностите за допълнително финансиране на Тракийския университет. Ректорът на учебното заведение доц. Добри Ярков разясни на присъстващите, че по негово нареждане в момента се извършва вътрешен одит с участието на независими експерти, който трябва да направи ревизия на всяко звено. След неговото приключване финансовите средства ще бъдат оптимизирани и заплатите на всички служители ще бъдат вдигнати с 20 процента.

Следващото заседание на Настоятелството на университета ще се проведе в началото на април.

DSCN0407
#

share button

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!