BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сметната палата публикува отчетите на участниците в изборите за кметове и общински съветници на 29 октомври 2023 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Smetna palataВЕРСИЯ ЗА СМАРТФОНИ >>>  Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.

В законовия срок са подали отчетите си 634 участници в изборите,  а след законовия срок – шестима участници.

Не са подали отчети 8 участници в изборите.

Отчетите на участниците в изборите са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс (ЕРИК). След като се влезе в ЕРИК, се кликва на линка „2023 – Избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.“, а след това на бутона „Отчети“. Избира се участник в изборите, регистриран в ЦИК или в ОИК, за да бъде изтеглен неговият отчет. При участниците, регистрирани в ОИК, е необходимо първоначално да бъде избрана община от падащото меню. 

В съответствие с изискванията на Изборния кодекс Сметната палата публикува и информацията, която са предоставили доставчиците на медийни услуги, социологическите и рекламни агенции, както и агенциите за осъществяване на връзки с обществеността, за предоставените от тях услуги на участниците в изборите. (В раздел „Контрол избори“, „Отчитане на предизборната кампания“, „За доставчици на услуги“).

Сметната палата започна два одита за съответствие на декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната кампания на участниците в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.  в случаите, когато са над 1000 лв. В единия одит ще се проверяват участниците в изборите – партии и коалиции от партии, а при другия – местни коалиции и инициативни комитети.

Обобщени данни за извършените дарения и предоставените средства от участниците в изборите според Единния регистър по Изборния кодекс:

Общ брой на направените дарения от физически лица:  1154

Общ размер на направените парични дарения:   2 304 770.73 лв.

Обща стойност на направените непарични дарения:  43 965.64 лв.

Общ брой на предоставените средства от кандидати и членове на инициативни комитети: 1864

Общ размер на предоставените парични средства: 2 088 632.69 лв.

Обща стойност на предоставените непарични средства: 486 102.05 лв.

#

spodelime

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!