BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стара Загора е домакин на 25-тия Международен пленер по живопис „Дружба“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8355

IMG_8354За 25-ти път Стара Загора е домакин на традиционния международен пленер по живопис „Дружба“, който се провежда от 9-ти до 16-ти юни 2021 г. Организатор на проявата е представителството на Съюза на българските художници в града, с подкрепата на Община Стара Загора.

В продължение на седмица седем известни художници ще създадат неповторими творби в Града на липите. На официалното откриване днес в изложбена зала „Байер“ бяха представени участниците в юбилейния форум- Галя Колева и Зорница Иванова от Стара Загора, Валентин Стойчев от Ловеч, Николай Стойчев от София, проф. д-р Красимир Русев от Велико Търново, Румен Жеков от Пловдив и Константинос Даис от Гърция.

Поздрав към творците отправи зам.-кметът на Община Стара Загора Милена Желева. „Нашият град е изключително гостоприемен. Надявам се очарованието му да Ви вдъхновява и картините, които ще създадете да носят този дух, този отпечатък“ – обърна се към художниците зам.-кметът. Тя допълни, че Стара Загора има наситена и богата културна програма и покани присъстващите на откриването на Деветия Джаз форум.

Според регламента те ще представят по две картини в размер 50/65 см, които ще останат във фонда на Художествената галерия. Допълнително създадените платна също ще бъдат експонирани в залата.

На 12 и 13 юни участниците в Пленера заедно с техни колеги и млади таланти от школите по рисуване в града ще могат да вземат участие в арт-базар „Алея на художниците“ – част от тематичните уикенди, инициирани от Община Стара Загора. Той ще се проведе на кестеновата алея в парк „Пети октомври“ с начален час 10:00 часа.

IMG_8353
#

бутони към социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!