BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стара Загора се превръща в снимачна площадка на нов български игрален филм

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1440099P1440104Заснемането на пълнометражен игрален филм с действие, развиващо се изцяло в Стара Загора, е по идея на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кмета по културата Милена Желева. Осъществяването й е отложено поради пандемията с две години, но снимките ще започнат това лято.

“Благодаря на сценариста Николай Колев (“11а”, “12а”, автор е и на два романа; преподава сценаристика и кинознание на старозагорски ученици в Центъра за подкрепа за личностно развитие – втори отдясно на първата снимка), който също бе в основата на идеята, подкрепи я и я облече в реални действия, за да можем в този момент всички ние да стоим тук пред вас” – каза Милена Желева при представянето на част от творческия екип на филма.

Едни от главните роли във филма ще се изпълняват от известната актриса, сценарист и продуцент Яна Маринова (“Стъклен дом”, “Забранена любов”, “Фамилията”, “Лабиринти на любовта”, “Привличане” и др.; участник в “Сървайвър” 2008 г., Мисис България 2004 г., водеща на “Гласът на България” 2014 г. и т.н. – в бяло на първата снимка) и актьора Пенко Господинов (“Далеч от брега”, “8-те дни, които сътвориха Рим” на ВВС, “Сага за Европа” на RTL и др. – втори отляво на първата снимка), които участваха в състоялата се днес първа пресконференция за филма. Интересният, заплетен и силно интригуващ сюжет е посветен на едно ново явление – виртуалната реалност – и проблемите, които тя създава на тийнейджърите в отношенията помежду им, както и с родителите и учителите им.

IMG_7011P1440102В момента се обсъждат различни работни заглавия на лентата. Предстои кастинг за избор на изпълнители на главните роли. За второстепенните ще има кастинг за участие във филма и на старозагорци.

В срещата с медиите участваха още режисьорът Андрей Андонов (“Ятаган”, “Никой” – вляво на първата снимка) и продуцентът Христо Дерменджиев (“Тилт”, “Мисия Лондон”, “Възвишение” и др. – вдясно на първата снимка).

“Всеки от тях е голямо име в нашата страна и извън нея. Заедно с тях направихме днес опознавателна обиколка на града. За мен най-важното е, че Стара Загора ще получи рекламата, която заслужава на големия екран и в програмите на националните телевизии. Градът ни заслужава това и аз съм изключително радостна, че този проект стартира и може би догодина ще можем да се радваме на филма в кината” – каза Милена Желева.

“Сигурна съм, че филмът ще има голям успех. Назряло е времето за киноразказ, свързан виртуалното общуване в нашия електронен век. Обществото го изисква, а на редица проблеми и въпроси трябва да се даде отговор” – каза Яна Маринова и обеща, както се полага, премиерата на филма да бъде в Стара Загора, на откритата сцена на Античния форум.

Автор: Максим Добрев

P1440101
#

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!