BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Старозагорка засади 50 дървета в Аязмото за юбилея си

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0683

IMG_0685С благородна инициатива отбеляза 50-ия си рожден ден старозагорката Анастасия Гидикова. През изминалия уикенд със семейството и приятелите си тя засажда 50 фиданки – тисове и един кедър, в парк “Аязмото”.

Питаме я защо? “Защото половин век живея в моя любим град, в който е всичко и са всички, които обичам. Защото засаждането на дървета е един начин да подобрим града ни и живота ни. Защото тисовете са специфични и рядко срещани насаждения. Защото дърветата създават въздуха, който дишаме и филтрират замърсяването, освен това носят красота и зеленина и доказано правят хората по-спокойни, по-добри и здрави. Защото остава следа и това е нещото, което всеки трябва да изпита. Защото трябва да дадем пример на децата си, как заедно защитаваме и се борим за това, което обичаме” – отговаря категорично тя.

“Благодаря от и със сърце на всички, с които днес сътворихме зелена красота и оставихме следа заедно и с любов към нашата Стара Загора и нашето Аязмо! Благодаря на Община Стара Загора и звено “Озеленяване и комунални дейности” за възможността да реализирам идеята си и за пълното им съдействие!” – казва още Анастасия Гидикова. Тя на два пъти е оглавявала Лайънс клуб Стара Загора Августа, а към момента е зонален председател на Зона Изток Дистрикт 130 България. Притежава дългогодишен управленски и административен опит в различни сфери – земеделие, застраховане, общински пазари и собственост, IT технологии, електронно управление, с реализирани проекти в различни направления. Докторант и преподавател е в Тракийския университет. Завършила е “Маркетинг и мениджмънт” в Държавна академия “Серго Орджаникидзе” – Москва, с допълнителни магистратури и квалификации по “Здравен мениджмънт” от Стопанска академия “Д. А. Ценов”, Свищов. Учител е по Икономика от ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, както и по методика на научните изследвания в Тракийския университета. На първо място винаги поставя семейството си. Майка е на двама сина.

“Обичам родния си град и хората до мен в радостни и тъжни моменти. Обичам морето, защото то е като любовта. Вечно и винаги се връщаме към него, за да може в тишината и вълните му да чуем, че правилният отговор на всички въпроси е любовта. Любовта към семейството, към ближните, към децата, към живота, към работата и заобикалящата ни среда” – разказва за себе си юбилярката.

IMG_0688IMG_0687
#

бутони за социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!