BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Старозагорската митрополия с дарение за УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_5128

IMG_5131Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отслужи водосвет и молебен за здраве на служителите и пациентите в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“. Придружаван от началника на Културно-просветния отдел при Старозагорска митрополия ставрофорен иконом Йордан Карагеоргиев, финансовият ревизор ставрофорен иконом Илиян Илиев и секретарят Кристиан Иванов, владиката дари на изпълнителния директор на лечебното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев парична сума, предназначена за закупуване на тестове за диагностика и лечение на пациенти с COVID-19 и иконостаси с образа на Божията майка, които да бъдат поставени във всички отделения.

Митрополит Киприан се обърна и с приветствие към лекарите и медицинските специалисти, които работят на първа линия срещу заразата:

„Днес народът ни и целият свят се борят с разширяващата се пандемия. Живеем във време, което носи изпитания за всяка човешка душа. Вирусът COVID-19 прекъсна живота на много наши братя и сестри и продължава да причинява страдания, болка и страх от утрешния ден. Човечеството от много години не се е изправяло пред подобна глобална епидемия. Въпреки постиженията на науката, за пореден път осъзнаваме, че не сме всесилни и носим много уязвимост в душите и телата си. Големите изпитания в сегашния делник ни учат, че се нуждаем едни от други и обръщението „братя и сестри“ не е сантиментално и архаично словосъчетание, а реалност, която ни дава сила и духовна благодат.

Сърдечно Ви благодаря за добронамереността и готовността заедно да се помолим за успешното лечение на всички страдащи в УМБАЛ „Професор д-р Стоян Киркович“, за здравето на лекарите и целия персонал на университетската болница, както и за здравето на всички страдащи.

Вашият труд винаги е впечатлявал с благородството и себеотрицанието си. Неслучайно в светата Библия е писано „ Почитай лекаря с чест, според нуждата от него, защото Господ го е създал. Знанието на лекаря ще възвиси главата му и между велможите ще бъде на почит. Господ е създал от земята лекарства, и благоразумен човек не ще ги пренебрегва.“ (Сирах 38: 1, 3, 4)

Към знанията, уменията и горещите Ви сърца сега гледа цялата нация. Осъзнаваме колко вяра и вътрешна енергия са Ви необходими, за да отговорите адекватно на това знаково изпитание. Да дадете надежда на заболели и здрави, да бъдете опора в носенето на кръста на потърсилите подкрепата Ви. За тези Ви трудове молим Всеподателя Бога, Лекарят на лекарите, да бъде с Вас, да Ви дарява с духовни и физически сили, да Ви подкрепя постоянно. Вярваме, че Той преизобилно дава и тепърва ще снизхожда със Своята благодат над Вас и пациентите Ви, защото Вие изпълнявате на дело евангелските думи, да обичаме ближния като себе си. (Мат.22:39)

Св.ап. Павел ни завещава „ А сега остават тия три: вяра, надежда и любов, но по – голяма от тях е любовта“ (1Кор. 13:13) и тук, в УМБАЛ „Проф.д-р Стоян Киркович“, всеки ден със сърце и душа доказвате правотата на това послание, отправено преди две хиляди години. Всеподателят вижда любовта и трудолюбието ви, които са неизменна част от лекарското призвание.

Бог да дарува Своето благословение над Вас лекарите, медицинските сестри и служителите, за да лекувате успешно пациентите си. Да укрепи болните и Ги излекува, за да познаят силата Му, и всички ни да умъдри, за да оценим колко ценен е дарът на здравето и как трябва да го съхраняваме с дисциплина и разум. Всеподателят да отвори сърцата ни, да видим пътя вътре в нас, който възражда усетът ни на съпричастност с другия, с болката му. Нека никога да не забравяме, че сме силни само тогава, когато сме заедно в православната си вяра, когато народът ни с едно сърце и една душа търси Бога и с Негова помощ преодолява стръмнини и изпитания, теготи и болки. Животът и родната ни история са доказали силата на българското сърце, на духа ни, вечен като Майка България. Божието благословение да пребъдва над всички ви!“
#

споделяне в социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!