BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Старозагорски училища се включват в борбата с тютюнопушенето

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

192575918_761086797915568_370219958940320329_n (1)

Превантивна кампания по повод 31 май 2021 г.- Световен ден без тютюн организират днес Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН), съвместно с РЗИ, ПИЦ и Училищните комисии по превенция от старозагорски училища. Комисията предостави на участниците учебни филми, образователни и информационни материали – листовки и стикери, които ще се разпространяват по време на кампанията. Предвидени са дискусии за вредата от тютюнопушенето върху здравето на подрастващите при активно и пасивно тютюнопушене, както и такива, свързани със социалния аспект на проблема. Кампанията ще обхване над 1000 ученици от шест училища.

В V ОУ „ Митьо Станев“ 7 паралелки от IV, V и VI клас ще посветят часа на класа на борбата срещу тютюна с беседи и рисунки на тема „31 май – ден без тютюн“. Най-добрите рисунки ще бъдат изложени на импровизирана изложба.

В СУ „Максим Горки“ с учениците от VII клас ще се дискутират филмите „Не дишай“ и „Часът на Яна“. Учениците от IV,VIII и IX клас ще получат образователни и информационни материали.

В СУ „Иван Вазов“ ще има дискусии в часовете на класа на учениците от V, VI и VII и презентиране на филма „Не дишай“, изготвяне на табло и разпространение на листовки и стикери.

В СУ „Железник“ в кампанията ще се включат учениците от VII клас и децата от Детско полицейско управление към училището. Участниците ще гледат и дискутират филма „Не дишай“ и ще получат листовки и стикери.

Учениците от ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“ ще изготвят табло с образователни материали и ще получат информационни материали и индивидуални стикери.

В ПГЕ „Джон Атанасов“ с учениците от VIII и IX клас ще се проведат беседи, ще се проведе информационна кампания с табло и предоставените от МКБППМН образователни материали.

От 11.00 до 14.00 часа доброволци на Комисията ще разпространяват образователни материали и стикери пред Община Стара Загора, в близост до парк ,,Пети октомври“.
#

evr

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!