BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С награди и много настроение бе открит турнирът по мини волейбол „Малки великани 2023“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3943IMG_3911В Спортна зала „Иван Вазов“ официално бе открито третото издание на турнира, организиран от ЕАД „Булстрад Виена Иншурънс груп“ с подкрепата на Община Стара Загора по мини волейбол „Малки великани 2023“. Петнадесет са отборите, участващи в надпреварата от Стара Загора, Чирпан и Гурково. Гости на събитието бяха зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, директорът на „Булстрад“ в Стара Загора Николай Дончев, директор „Маркетинг и връзки с обществеността“ към „Булстрад“ в Стара Загора Цанко Кръстев и Люсиен Велчев, агенция Реал-Спорт.

„Изключително ми е приятно да ви приветствам в зала „Иван Вазов“ за днешния турнир. Благодаря, че сте тук, благодаря на вашите учители, че запазват любовта към спорта и я предават и на вас. Благодаря и на компания „Булстрад“, че трета година Стара Загора е един от градовете, част от инициативата „Малки великани“, както и за отношението им към спорта за деца. Надявам се днес да се забавлявате, успех на всички“, обърна се към учениците малко преди старта на турнира Красимира Чахова.

Отборите получиха грамоти и подаръци за участие, а старта бе даден от директора на „Булстрад“ в Стара Загора Николай Дончев. Благодарствен плакет за подкрепата получи и Община Стара Загора.

В надпреварата ще се включат смесени отбори от момичета и момчета от 5-ти и 6-ти клас, под ръководството на своите учители. Всеки училищен отбор трябва да се състои до 10 състезатели, но не по-малко от 6 в отбор. Срещите се играят в две състезателни сесии по система „всеки срещу всеки“.

Зоналните турнири се провеждат в седем града из цялата страна – Стара Загора, Пловдив, Бургас, Варна, Велико Търново, София и големият финал в град Разлог.

„Малки великани“ е инициатива, която цели да подкрепи активния начин на живот и да създаде любов и отношение у подрастващите към спортните игри и занимания.
#

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!