BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тракийският университет дипломира 115 ветеринарни лекари

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_4867

DSC_4393115 ветеринарни лекари, сред които и 11 чуждестранни студенти от програмата на английски език, се дипломираха днес на тържествена церемония в Тракийския университет.

На промоцията присъства ректорското ръководство, водено от ректора доц. Добри Ярков, декански и директорски ръководства на университета, представители на местна и държавна власт, както и представители на бизнеса, родители и близки на най-новите ветеринарни лекари.

Поздрав към тях отправи ректорът доц. д-р Добри Ярков, който също е част от академичната общност на Ветеринарномедицинския факултет: “Вълнувам се особено много в днешния ден, защото и аз съм възпитаник на този факултет, кариерното ми развитие е изминало тук, за да стигна днес до отговорната длъжност “ректор” – каза той. – Тракийският университет е интернационален, а Ветеринарномедицинският факултет е със сериозно международно значение, с европейска акредитация и е в т.н. “шампионска лига” на ветеринарните факултети в Европа и Вие трябва да се гордеете, че завършвате тук. 21 век ще бъде Златният век за ветеринарната медицина, ветеринарните лекари са все по-уважавани, защото хуманната медицина лекува хората, а ветеринарната човечеството. Желая Ви добро кариерно развитие, творете, работете и вдигайте имиджа и репутацията на професията “ветеринарен лекар”. Успех! Бъдете здрави! И не забравяйте, че Тракийският университет държи широко отворени вратите за всички, които искат да се занимават с наука и преподаване. Попътен вятър!” – пожела ректорът.

Академично слово произнесе деканът на ВМФ проф. д-р Тодор Стоянчев: “Скъпи абсолвенти, поздравявам Ви с тържественото Ви включване в голямото семейство на ветеринарните лекари. За 6 години тук придобихте знания и умения. Пожелавам Ви да намерите онази работа, която Ви носи удовлетворение, там, където ще се чувствате добре. Не търсете най-скъпо платената длъжност, търсете мястото, в което ще се чувствате полезни за животните, мястото, в което ще се чувствате добре с положителните отзиви на стопаните. Вие сте поканени и при нас – като асистенти и докторанти във Ветеринарномедицинския факултет, където може да имате сериозно кариерно развитие в България и в чужбина, а после да предадете своя опит при развитието на следващите студенти по ветеринарна медицина. Бъдете благодарни на своите родители, които са инвестирали във Вас 6 години и не забравяйте всички приятелски взаимоотношения помежду си, празнувайте заедно своите успехи. Добре дошли сте винаги в Тракийския университет!”

Абсолвентите бяха поздравени лично и от Пламен Абровски – председател на Комисията по земеделие и храни в Народното събрание на Република България, инж. Валентин Чамбов – зам.-министър на земеделието, проф. д-р Наско Василев – Областен управител на област Стара Загора, проф. Христо Даскалов – изпълнителен директор на Българска агенция по безопасност на храните, както и от курсовия им ръководител д-р Иван Фасулков, който беше посрещнат с бурни аплодисменти от своите студенти.

След приветствията ветеринарните лекари положиха тържествено Хипократовата клетва и получиха своите дипломи.

Средният успех на курса от цялото следване на випуска абсолвенти, обучавани на български език, е Добър 4,02.

Средният успех на завършващите студенти, обучавани в англоезичната програма, е Добър 4,39.

Първенците по успех бяха удостоени с грамоти и подаръци.

DSC_4416DSC_4374DSC_4401DSC_4410DSC_4462DSC_4487DSC_4499
#svz

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!