BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тракийският университет и Вила „Юстина“ ще си сътрудничат

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_2286

„Бизнесът не може без науката и науката не може без бизнеса“ – категорични са ректорът на Тракийския университет в Стара Загора доц. д-р Добри Ярков и собственикът на Вила „Юстина“ и „Томика Метал” АД Милко Цветков.

Работна среща положи основите на едно бъдещо сътрудничество на Тракийския университет и Вила „Юстина“ и Томика Метал.

Вила „Юстина“ е бижуто на с. Устина, разположено в полите на Родопите, в близост до Пловдив. Тя разполага с една от най-модерните козевъдни ферми за френската порода Бойер, хиляди декари лозови масиви, винарна, рибовъдно стопанство, свързани взаимно по най-съвременния начин с енергоефективност и функционалност. На тяхна територия студенти от Аграрния и Ветеринарномедицинския факултет осъществяват практически обучения.

Бизнесмените проявиха интерес към новата порода говеда Галуей на Учебно-опитното стопанство. Стадо Галуей вече ще има и в земите на вила „Юстина“.

Те от своя страна ще предоставят безвъзмездно проекта си за козевъдната ферма на университета и в стопанството на висшето училище ще започне отглеждане и размножаване на стадо Бойер, чието месо е едно от най-предпочитаните в изисканите кухни в Америка и Западна Европа, а килограмът му варира около 60 долара.

Доц. Ярков и Милко Цветков определиха срещата като изключително ползотворна и отваряща нови хоризонти пред наука и бизнеса, които неизменно трябва да вървят ръка за ръка.
#

gerb

lice

социално споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!