BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тракийският университет награди над 200 свои възпитаници в навечерието на студентския празник

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_4461DSC_4071Над 200 възпитаници на Тракийския университет бяха отличени с грамоти на официална церемония по Награждаване на изявени студенти. Те бяха номинирани в следните категории: пълни отличници; отличен успех; научноизследователска дейност; активност по програма Еразъм+ и високи спортни постижения.

Събитието беше открито с приветствие от ректора проф. Добри Ярков: „Искам да имате самочувствие, че учите в Тракийския университет – университет, който надкрачи границите на България и на Европа, а имиджът му вече е на желан и уважаван партньор в целия свят. Това се дължи на вас, а ние сме вашият двигател. Аз съм изключително удовлетворен, че виждам тази зала пълна с млади и успели хора – това ме кара да работя още по-активно за просперитета на Тракийския университет. Нашите основи стълбове са – престиж, просперитет, партньорство. Желая Ви да бъдете здрави, веселете се, празнувайте, и продължавайте да учите и да надграждате, защото вие сте бъдещите лидери на България.“

Проф. Ярков връчи лично грамотите на 23-мата пълни отличници, които са представители на специалностите „Ветеринарна медицина“, „Медицина“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“, „Начална училищна педагогика с чужд език“, „Бизнесикономика“, „Софтуерно инженерство“, „Технология на храните“, „Протезист, ортезист и ортопедист“.

DSC_4113DSC_402582-ма студенти бяха наградени за отличен успех от заместник-ректора по учебна и информационна дейност проф. Нели Грозева.

Доц. Дарина Заимова – заместник-ректор по научната и международна дейност, награди с грамоти близо 100 студенти в категориите Научноизследователска дейност и Проявена активност по програма „Еразъм+“ през акад. 2022-2023 г. и издигане престижа на Тракийски университет. В категорията Научноизследователска дейност имаше и 3 колективни награди:

* Колективна награда за студенти от специалност „Лекарски асистент“, Медицински факултет – за участие в организационния комитет и представяне в Първата национална конференция на лекарските асистенти в България на 19 и 20 октомври 2023 г. в Стара Загора и за участие в проект за научен форум НФ 1 /2023 на тема “Първа Национална конференция на лекарските асистенти в България и кръгла маса с мото „С отговорност за бъдещето на професията Лекарски асистент“”;

* Колективна награда за принос в научните изследвания и устойчиво научно развитие в Стопанския факултет на Тракийския университет чрез организиране на и участие в седмата Международна научна конференция „Бизнесът и развитието на регионите“, която се проведе на 23-24 юни 2023 г.;

* Колективна награда за създаване на студентска структура „Бизнес-клуб към Стопанския факултет на Тракийския университет“ и организиране на поредица от събития и публични лекции с участието на изявени гост-лектори.

Главният секретар доц. Неделина Костадинова връчи грамотите на спортната гордост на университета – млади хора, прославили България на международната сцена на спорта.

Много от наградените студенти в различните категории пожелаха да вземат думата и да благодарят на своите преподаватели и вдъхновители в университета. Всеки от тях разказа своята лична история за плахостта при прекрачване на прага на висшето учебно заведение и за увереността, до която са стигнали. Младите хора с гордост заявиха, че и за миг не са съжалили за избора си да учат в ТрУ.

Интересен факт е, че сред отличените студенти бяха и четири двойки майки и дъщери, които са възпитаници на филиал Хасково и Факултета по техника и технологии.

А най-пъстрата част от празничния ден бяха студентите от различни краища на България и света. Част от чуждестранните студенти бяха от англоезичните програми за обучение, а други вече са научили българския.

Студентите на Тракийския университет са от различни етноси и религии и всички заедно са част от сърцето на голямото академично семейство на висшето училище.
#

сподели ме

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!