BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трети мастер клас събра старозагорски ученици по проект „Младите в атака“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3541

IMG_3548Третият по ред мастер клас за ученици по проект „Младите в атака“ се проведе днес в общинската зала „П.Р.Славейков“. Той е част от уникална младежка програма, която цели повишаване на класическите и дигиталните медийни умения на подрастващите.

Младите бъдещи журналисти са от Второ основно училище „П.Р.Славейков“, Шесто основно училище „Свети Никола“, Спортно училище „Тодор Каблешков“ и новооткритата гимназия ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“. В събитието се включи и младият кмет на Стара Загора Гергана Желева.

В ролята на лектори бяха зам.-кметът по „Образование, здравеопазване и социални дейности“ Иванка Сотирова и омбудсманът на общината Надежда Чакърова.

„Искам да ви пожелая да бъдете упорити, усвоявайте нормите на поведение, учете се кое е правилно и как да го постигате. Контролирайте себе си, трупайте знания и не се отказвайте от целите си“, приветства младите хора зам.-кметът на Стара Загора.

Общественият посредник сподели своя опит и разкри сърцевината на работата си. Надежда Чакърова пожела на младите да имат кураж и да бъдат посланици на добрия тон, особено в днешното забързано и все повече дигитално време.

Учениците получиха възможност за изява като им бяха предоставени четири теми от вестник „Национална бизнес поща“, по които ще имат шанса да направят свои авторски публикации и да участват в печатното му издание и в сайта.

Своите опит, познания и тънкости на професията сподели с младежите и Виктория Стоянова – директор на Фондация „Постижения“ и председател на медиен конгломерат „Национална бизнес поща“. Сред гостите в залата бяха още Станимир Стоянов – президент на Международна академия за високи постижения „Сър Исак Нютон“ и Петър Драгиев – ръководител на проект „Младите в атака“, както и Радослава Рашева – отговорен редактор на „Национална бизнес поща“.

Изненадата, която накара лицата на младите да засияят, е предложението да участват в двуседмичен платен летен стаж към „Национална бизнес поща“. Така те ще имат своя истински опит и допир с изкуството на журналистическата професия.

IMG_3550IMG_3554
#

споделяне в социални мрежи

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!