BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Успешно завърши съвместната подготовка „PLATINUM LION 23”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Pl_L_01Pl_L_02Завърши съвместната подготовка на формированията от Сухопътните войски на Република България, Република Албания и Република Северна Македония „PLATINUM LION 23”, която се проведе на учебен полигон „Ново село”. Формированията от многонационалната механизирана рота завършиха съвместната си подготовка с провеждането на тактическо учение с бойна стрелба на тема „Механизираната рота в отбрана в първия ешелон на батальона” днес, 29 юли.

По време на учението военнослужещите от трите нации демонстрираха способности за действие в район за разполагане; при организиране бой в местност; извършване на марш, водене на отбранителен бой и провеждане на контраатака.

„PLATINUM LION 23“ се проведе под ръководството на подполковник Иван Бонев, командир на 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

На церемонията по закриване на учението бригаден генерал Станимир Христов, командир на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, благодари на участниците за положените усилия, проявените професионализъм и силна воля и мотивация при изпълнение на поставените задачи.

В съвместната подготовка взеха участие военнослужещи от състава на 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, пехотен взвод от Република Албания и пехотен взвод от Република Северна Македония. В резултат от нея се постигна повишаване на взаимодействието и оперативните способности на участващите формирования при провеждане на съвместни действия в многонационална среда.

Pl_L_04
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!