BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици представиха свои филми в програмата на „Златната липа“ за Деня на детето

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Представяне-на-ученически-филми-Йоан-Иванов-1-WEB

Представяне-на-ученически-филми-1-WEBУчениците от три старозагорски училища направиха днес специално представяне на създадените от тях филми, с които участват в тазгодишното издание на кинофестивала за ново европейско кино „Златната липа“.

На сцената в Културен център „Стара Загора в бившия Синдикален дом на културата първи излязоха възпитаниците на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, които представиха филмите „Забранявам!“ и „Чиста душа“, заснети под ръководството на сценариста Николай Колев, написал сценария за филма „XII a“, и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Режисьорът на лентата „Забранявам!“ Йоан Иванов призна, че да създадеш филм не е никак лесно. „Изисква много труд, време, усилия и любов към киното. Благодаря на хората, които участваха в тези филми, защото без тях те нямаше да стигнат до голям екран. Киното е „отборен спорт“ и съм щастлив, че работих с хора, които обичат киното също като мен“, каза пред пълната зала Йоан Иванов.

Той посъветва учениците, дошли в залата, да намерят приятели, с които да правят това, което самите те обичат и да се забавляват заедно така, както екипът му се е забавлявал, докато са правили снимките на филма му.

Прожекцията продължи с три филма на децата от Второ основно училище „П.Р.Славейков“, заснети под ръководството на Владимир Илиев – „Стара Загора – история на 8000 години“, „Хами“ и „Правилният ход“.

Голям интерес предизвика петминутният късометражен филм „Моята мечта“ с режисьор Галин Ганчев и по сценарий на Тодор Митев, с участието на техни съученици, възпитаници на ПМГ „Гео Милев“.

Младите автори бяха аплодирани от зам.-кмета на Стара Загора по въпросите на културата и младежките дейности Милена Желева, по чиято инициатива се състоя първоюнското представяне на младите кинематографи на Стара Загора.

Представяне-на-ученически-филми-2-WEBПредставяне-на-ученически-филми-4-WEBПредставяне-на-ученически-филми-3-WEB
#

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!