BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Фотоизложба „70 години съзидание и гордост“ показаха в сърцето на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_7785IMG_7749Фотоизложба, посветена на 70-годишнината на Пето основно училище „Митьо Станев“ могат да видят жители и гости на града на южната алея на парк „Пети октомври“. В нея могат да се разгледат хронологично подредените снимки, които показват историята на училището.

„От името на кмета на община Стара Загора Живко Тодоров искам да ви поздравя за прекрасния празник и поредицата инициативи, с които отбелязвате 70-годишнината на училището си. Пожелавам на ръководството и учителите, винаги с тези хъс и всеотдайност да прославят българското образование и да се грижат за децата на Стара Загора. На вас, скъпи ученици, пожелавам да пазите училището си и неговата история винаги в сърцето си. На добър час!“ – поздрави ученици, учители и гости зам.-кметът Надежда Чакърова.

„С огромно вълнение откриваме днешната фотоизложба. 70 години са един човешки живот, но за едно училище са по-скоро миг. Благодарна съм, че ги има тези прекрасни млади хора, прославящи Пето основно училище „Митьо Станев“. Каня ви да се насладите на изложбата, представяща само последните 10 години от историята ни, тъй като за целите 70 бе невъзможно“ – обяви директорът Димитринка Йовчева.

Изложбата, събрала спомени на училището, бе открита от ученици с кратка програма на сцената пред Община Стара Загора. Песента на Пето основно училище с текст на Мая Дългъчева изпълниха възпитаниците от вокалната група с ръководител Лилияна Александрова, която е и автор на музиката. Китни народни танци тропнаха и децата от училищната група с ръководител Йоана Герлимова, а изненадата бе петокласникът Георги Русинов, който засвири на гайда – подарък за гостите на празника.

IMG_7723IMG_7712IMG_7704
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!