BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Четвъртокласници посетиха Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8300

IMG_8329Учениците от 4 “г“ клас от ОУ „Кирил Христов“ с класен ръководител Цонка Янкова посетиха днес Община Стара Загора. Те бяха посрещнати от зам.-кмета Милена Желева пред барелефа на първия кмет на Община Стара Загора Петко Славейков. Там Желева им разказа кратка история на града, а малчуганите разгледаха снимките на всички кметове на Града на липите от Освобождението до днес.

Четвъртокласниците с интерес посетиха кабинета на градоначалника Живко Тодоров и седнаха на кметския стол.

Децата бяха посрещнати още в зала „П.Р.Славейков“, където се провеждат заседанията на Общинския съвет. Там председателят на местния парламент Мария Динева запозна присъстващите с работата на общинските съветници и им показа как се гласува и се приемат решения. Групата ученици имаха възможност да се запознаят и със секретаря на общината – Делян Иванов, който им разказа за общината като административна единица. Под формата на игра децата се запознаха с любопитни подробности за общините в България.

Четвъртокласниците посетиха още Центъра за градска мобилност, където началникът на отдела Добрин Влайков им демонстрирано как действа системата в реално време, както и натовареността на няколко кръстовища.

С любопитство децата задаваха множество въпроси за работата на кмета, на общинския съвет и на цялата структура на общината.

В края на визитата учениците получиха специални подаръци – значка, химикал и специално издание, представящо туристическите обекти в Стара Загора. Зам.-кметът пожела на всички деца да бъдат любопитни, креативни и да знаят, че с труд и работа се постига всичко.

От своя страна малките старозагорци подариха „Ключа на знанието“, изработен от тях, на секретаря Делян Иванов.

IMG_8304IMG_8340
#

share button

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!