BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Стара Загора ще се проведе обща епархийска конференция на 7 и 8 октомври

РАЗПИСАНИЕ – ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ >>>>…………………………….; ЧЕТЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ В САЙТА ПРЕЗ МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН ТУК >>>>
*
IMG_5325Обща епархийска конференция на всички духовници, епархийски съветници и административни служители в Старозагорска епархия ще се проведе на 7 и 8 октомври в Стара Загора. Форумът ще бъде модериран от свещеноиконом Йордан Карагеоргиев, завеждащ КПО при Старозагорска св. Митрополия. В първия ден (понеделник, 7 октомври) след проверка на присъстващите и обявяване на дневния ред, в зала „П. Р. Славейков“ в сградата на Общинска администрация Стара Загора Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще се обърне с приветствие към участниците. Те ще бъдат поздравени и от заместник-кмета Надежда Чакърова.

Програмата включва доклади на финансовия ревизор свещеноиконом Илиян Илиев, главния счетоводител Лилия Карагеоргиева и архиерейските наместници на духовните околии, а иконом Стефан Чалъмов ще представи „Предизвикателствата пред Църквата в съвременното общество и единството на православието през призмата на геополитическите конфликти“.

Участващите в събитието ще имат възможност да изгледат и документалния филм за делото и живота на св. Ефрем Нови, с автор Ангел Бончев.

В 17:00 часа в храм „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“, гр. Стара Загора, ще бъде отслужено вечерно богослужение.

Вторият ден на конференцията (8 октомври) ще започне в 8:30 часа, с отслужване на утреня, отново в храм „Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски“, гр. Стара Загора. В 9:15 часа ще бъде посрещнат Старозагорският митрополит Киприан и ще бъде отслужена Съборна архиерейска св. Литургия, в която ще вземат участие всички духовници от Старозагорска епархия. С нея ще бъдат отбелязани храмовият празник и навършването на 210 години от мъченическия подвиг на Св. Прпмчк. Игнатий Старозагорски.

Приканват се благочестивите християни да вземат молитвено участие, за да влязат в радостта на празника.

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!