BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Добри практики обменят в старозагорско училище

ПОРТАЛ СЗ – PortaLSZ.com
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8272IMG_8290Среща за обмяна на добри практики по Националната програма „Иновации в действие“ се провежда в Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора. Участници са още преподаватели от Основно училище „Панайот Волов“ в Шумен и Основно училище „Христо Смирненски“ село Житница, Пловдивско.

Най-напред гостите бяха поздравени от мажоретния състав на училището, един от първите в града. „В нашето училище през 1999 г. е създадена първата детска оперна студия, иновациите тук не са от вчера. „Животът на сцена е част от живота на училището“, сподели педагогическият съветник Ивелина Кьосева.

„Програмата е много предразполагаща, защото в днешно време всеки говори за иновации, но е важно представянето им. Сигурна съм, че това, което ще видите тук, ще Ви ангажира“ каза Иванка Сотирова, зам.-кмет образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора. Тя припомни, че тук е създаден единствен по рода си в страната оперен театър, запозна гостите и с част от културната история на Стара Загора. „Радващо е, че има приемственост в Пето основно училище. Освен че е иновативно, то е и училище с традиция. Радващо е, че тази традиция продължава и създаде добра школа, за да могат днес преподавателите да се похвалят с много добри резултати от външното оценяване – винаги между първите в областта. Това прави интереса към училището все по-голям“, допълни Сотирова.

След това директорката Димитринка Йовчева представи училището пред гостите. Представители на другите две училища също разказаха за работата там. Срещата продължи с дискусия на тема „Как успяваме да разрушим традиционния модел на обучение. Мотивация и ангажираност“.

В следващите два дни участниците във форума ще дискутират теми за учене чрез правене и преживяване, метода “Монтесори” в обучението по география и икономика в пети клас, метода “Обърната класна стая” в обучението по история и цивилизации в 5-7 клас и др.

Ще бъдат представени следните уроци: Изработване на интерактивна книжка в четвърти клас, Стем проект „Къща на бъдещето“ в четвърти клас и интегриран урок „Приказка за хляба“ в трети клас.

IMG_8262IMG_8284
#

бутони за споделяне

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!