BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Европейска конференция „Схеми за сътрудничество за мотивиране и ангажиране на нискоквалифицирани възрастни хора в обучение“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

АРИР-Стара Загора обявява завършването на проект ACT45, чиято цел бе да мотивира и насърчи нискоквалифицираните хора над 45 години да участват в обучения, с цел реинтеграцията им на пазара на труда.

ARIR StZagoraВ рамките на ACT45, АРИР-Стара Загора, през последните две години проведе проучване и създаде инструменти и ръководства за добри практики за работодатели и трудови съветници. Освен това, бе създадена платформа за всички заинтересовани страни, желаещи да се включат в дейности насочени към тази конкретна целева група. По -конкретно, бяха проведени пилотни тестове и оценки на резултатите от проекта, чрез създаване на местни схеми за сътрудничество и обучения. В дейностите по проекта се включиха над 100 души от България – преки бенефициенти и заинтересовани страни.

За конкретния проект АРИР-Стара Загора, подкрепяща повече от 25 години всички лица, търсещи работа, си сътрудничи с 3 европейски държави (Гърция, Италия и Испания), за да бъде създадена силна мрежа за сътрудничество между организации на гражданското общество, работодатели и институции за обучение за подпомагане на целевата група.

По повод приключването на проект ACT45, АРИР-Стара Загора участва в дигиталната Европейска конференция „Схеми за сътрудничество за мотивиране и ангажиране на нискоквалифицирани възрастни хора в обучение“, която ще се проведе следващия вторник, 14 септември, и се организира от Гръцката генерална конфедерация на института на труда (INE-GSEE), партньор по проекта. За повече информация и достъп до формуляра за регистрация.

Проект Act45 е съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз. Той се изпълнява в Гърция от ActionAid Hellas и Гръцката генерална конфедерация на института на труда (INE-GSEE), в Италия от RE.TE., в Испания от Action Against Hunger и в България от Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора.
#lice

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!