BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Стара Загора посрещна община Чорлу

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8182IMG_8172Община Стара Загора посрещна 8-членна делегация от турската община Чорлу, водена от кмета Ахмет Саръкурт и президента на Търговско-индустриалната камара Изет Волкан. Те бяха приветствани от зам.-кметовете Иванка Сотирова, Красимира Чахова и Милена Желева, както и директора на Дирекция „Инвестиции и европейски програми“ Георги Симеонов.

„Добре дошли сте, радваме се, че ще бъдете част от тазгодишното издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“, както и ще усетите атмосферата на нашия град и Нощта на изкуствата“, обърна се към гостите Иванка Сотирова.

„Поканата за нас е ценна, защото имаме какво да научим от вас, както и вие от нас. Развиваме успешно сферите на земеделието, туризма, промишлеността, забелязвам, че тук също нещата се случват динамично. Това е предпоставка за доста добро сътрудничество. Стъпка по стъпка съм сигурен, че тези взаимоотношения ще се развиват“, подчерта кметът на Чорлу. Районът е считан за един от основните икономически двигатели на Турция, което предразполага обмяна на опит и добри практики в различни сфери, стана ясно по време на срещата днес. В нея се включиха заместник-кметовете на турската община, както и представители на бизнеса.

Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора и Вени Петрова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, споделиха по време на срещата своите впечатления от гостуването в Чорлу, както и резултатите от посещението на местните турски туроператори под липите през септември. Първите групи с туристи вече са факт, подчертаха те.

Делегацията е гост на Стара Загора по повод официалното откриване тази вечер на 10-тото издание на „Августиада“.

IMG_8156IMG_8160IMG_8158
#gerb

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!