BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Стара Загора ще се включи в Европейската седмица на регионите и градовете през октомври

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

__Obshtina fontaniСедмицаНа 12 октомври Община Стара Загора ще бъде домакин на информационен семинар на тема „ Готовност на регионите за дигитална трансформация – ролята на публичния и частния сектор – „Умен град“. Събитието ще се проведе през платформата ZOOM на 12 октомври от 17.00 часа, в рамките на деветнадесетото издание на инициатива на Европейския съюз- Европейска седмица на регионите и градовете (#EURegionsWeek), насочена към възстановяването на регионите и градовете. Форумът дава възможност за установяване на сътрудничество между региони и градове от цяла Европа и обединяване на всички заинтересовани страни в процеса към сближаване и приобщаване чрез учене и обмен на опит, добри практики и стимулиране на сътрудничеството.

Готови ли са регионите и в частност град Стара Загора, за дигитална трансформация и каква е ролята на публичния и частния сектор в изграждането на т.нар. „Умен град“ е основната тема, която ще бъде дискутирана.

Информационната сесия има за цел да покаже ползите от дигитализацията, в посока предоставяне на по-ефективни, устойчиви и приобщаващи градски услуги и среда, ориентирана към гражданите и бизнеса. Ще бъдат представени основните приоритети, определени на европейско и национално ниво, във връзка с развитието на дигитализацията и ще се обсъди напредъка на страната в това отношение.

По време на сесията ще се представят интересни примери за дигитализация в други близки до Стара Загора градове. Участниците ще разгледат начините за взаимодействие между публичния и частният сектор. Ще се очертаят основните моменти за това как дигитализацията може да бъде приложена на местно ниво и готовността на Стара Загора за предстоящата трансформация на икономиката към енергийна неутралност и как цифровизацията може да подкрепи тази промяна.

Регистрация за събитието може да направите на следния линк: swapcard.com
#lice

бутони за споделяне

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!