BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Старозагорско училище е победител в конкурса „Глобално училище“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Глобално училищеПрофесионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ в Стара Загора е отличено в инициативата на Българската платформа за международно развитие в конкурса през тази година.

Гимназията е глобално училище – едно от петте български училища – победители в шестия ежегоден конкурс “Глобално училище” на Българската платформа за международно развитие (БПМР) за училища с принос в прилагането на философията, принципите и методите на глобалното образование за формирането на активни глобални граждани. Отличените учебни заведения са избрани след оценка на техните кандидатури от комисия с представители на Министерството на образованието и науката и работната групата по глобално образование в рамките на БПМР.

Създадена през 2020 г., гимназията дава редица възможности за учениците, които имат интерес в ИТ сферата. В училището се подготвят специалисти за най-иновативните, перспективни и търсени професии, съобразно специален учебен план, допълнителни обучения, възможности за стаж, международни проекти, както и менторски програми с практическа насоченост. Иновативното обучение в ПГКНМА предлага интензивна езикова подготовка, партньорство с ИТ бизнеса и гарантирана реализация. Проектът, който ще се изпълнява по инициативата на БПМР, ще даде на нашите ученици един различен, глобален поглед и ще помогне в тяхното изграждане като активни граждани на нашето общество не само в рамките на град Стара Загора, но и национално ниво.

Призът “Глобално училище” 2021 и призът “Глобално училище в действие” 2021 ще бъдат връчени по време на официална церемония в рамките на Деветата Национална конференция за глобално образование “Образование за глобално гражданство в условията на Ковид-19. Общи хоризонти – различни реалности”, която ще се проведе на 11-12 септември 2021 г. в София.

Наградата „Глобално училище” е учредена през 2015 г. Конкурсът е отворен за всички училища в България. Неговата цел е да отличи учебни заведения, които имат съществуващи добри практики в областта на глобалното образование и които планират конкретни бъдещи инициативи в подкрепа на изпълнението на Целите за устойчиво развитие (ЦУР).
#

lice

споделяне на връзка

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!