BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

20-годишният Радомир Стоянов спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_6890IMG_6887Старозагорецът, извоювал бронзов медал от Световното първенство по ММА в Белград в категория 84 кг – Радомир Стоянов, бе поздравен за успехите си от Община Стара Загора.

Спортистът получи специален плакет от ресорния зам.-кмет Красимира Чахова. „Поздравления за огромния успех. Конкуренцията е била изключително достойна, но общата всеотдайна работа на треньор и състезател е постигнала високи резултати” – обърна се Чахова към спортиста.

Радомир Стоянов е не само състезател по ММА в клуб Атила – Берое“, но и успешен съперник по борба в клуб по борба „Берое“. Той говори за трудностите, през които минава всеки спортист преди голямо първенство.

“Имаше силна конкуренция, участниците бяха над 600 души от 60 страни, но благодарение на треньора Ивайло Георгиев подготовката ми беше на ниво. Винаги може и по-добре, изисквам максимума от себе си и се надявам скоро да го покажа. Занапред следва Европейско първенство по ММА през месец юли и сега влагам време и усилия, за да се представя в най-добрата си форма“, сподели младата надежда.

На срещата в Общинската администрация бе и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов, както и Ивайло Георгиев, треньор на клуб „Атила – Берое“ и национален треньор по ММА. “Преди години само си мечтахме да стигнем световното ниво, а сега успехите ни са вече факт. Нашият клуб има 5 медала от световни и европейски първенства благодарение на момчетата от клуба, които прославиха града ни. Днес тук неслучайно е и Пламен Димитров, състезател от клуб „Атила – Берое“ и неизменна част от подготовката на всички. Горд съм, че от нашия старозагорски клуб 6 човека са част от Националния отбор на България по ММА, който се състои от общо 13 души. Стара Загора винаги е бил спортен град“ – сподели треньорът.

Освен титлата „Шампион на България“, Радомир Стоянов може да се похвали и с прозвището „Най-техничен състезател на България“, с което е извоювал и мястото си в Националния отбор по ММА.

“Поздравявам целия ви клуб за това, че при възможност винаги сте инициирали много спортни събития с кауза, както и че винаги сте част от мащабните мероприятия на Общината. Това е показателно за вас не само като спортисти, но и като хора. Очакваме ви следващия път с още много покорени върхове!“ – каза още ресорният зам.-кмет Чахова.

IMG_6877
#

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!