BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

215 ще бъдат секционните избирателни комисии в Община Стара Загора за парламентарните избори на 11 юли

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8124

В Община Стара Загора днес се проведоха консултации за определяне на съставите на Секционните избирателни комисии за предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли. Те бяха ръководени от секретаря на местната администрация Делян Иванов.

В срещата участваха парламентарно представените в 45-ото Народно събрание политически партии и коалиции: Коалиция „ГЕРБ-СДС“,ПП „Има такъв народ“, Коалиция „БСП за България“, ПП „Движение за права и свободи“, Коалиция „Демократична България – Обединение“ и Коалиция „Изправи се!Мутри вън!“.

На територията на Община Стара Загора са образувани са 215 избирателни секции на територията на общината, от които 203 общи избирателни секции и 12 специални подвижни СИК. Общият брой на членовете на СИК е 1821, като в ръководствата ще бъдат 645 души. Ще бъдат образувани 158 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в 9-членен състав и 57 секции, за които СИК са в състав от 7 членове.

Съгласно методиката за определяне на съставите на СИК, на база на процентното представителство в Парламента, партиите в Община Стара Загора ще участват със следните бройки в секционните комисии: Коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 518 души (201 в ръководство и 317 – членове), ПП „Има такъв народ“ – 352 души (137 в ръководство и 215 – членове), Коалиция „БСП за България“ – 297 души (115 в ръководство и 182 – членове), ПП „Движение за права и свободи“ – 224 души (81 в ръководство и 143 – членове), Коалиция „Демократична България – Обединение“ – 215 души (73 в ръководство и 142 членове) и Коалиция „Изправи се!Мутри вън!“ – 215 души (38 в ръководство и 177 – членове).

Представителите на всички партии, участвали в срещата, приеха направените предложения и изразиха удовлетворение от така направеното разпределение. Всички те ще трябва до 8 юни да предадат имената на техните представители в състава на Секционните избирателни комисии.
#

бутон за споделяне

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!