BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

IV Основно училище „Кирил Христов“ тържествено откри две нови спортни площадки с тематични турнири

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4394 copyIMG_4383 copyСъс спортни турнири по футбол и народна топка откриха две нови спортни площадки в IV ОУ „Кирил Христов“. Участници в турнирите и гости на празника бяха отборите на V ОУ „Митьо Станев“ и ППМГ „Гео Милев“.

За да поздравят ръководството за обновената външна спортна база, която ще бъде в полза на учениците, на събитието присъстваха заместник-кметовете на Община Стара Загора Надежда Чакърова, Радостин Танев и Милена Желева, заедно с началника на отдел „Образование“ Станимира Димитрова.

„Удоволствие е да бъда тук и заедно да открием новите спортни площадки в училището. Това са общи усилия на всички ни, за да изглежда дворът на „Кирил Христов“ модерен, красив и практичен. Мили деца, бъдете здрави и се чувствайте щастливи тук, докато тренирате любимите си спортове. Честито!“ – поздрави ръководство и ученици зам.-кметът Надежда Чакърова.

Пожелания към учениците отправиха и Радостин Танев и Милена Желева. „На всички спомогнали тези нови съоръжения да са факт – огромно благодаря. Това е направено, за да може вие, деца, да имате тази база на високо ниво и да я ползвате с хъс и успехи“ – обърна се към възпитаниците на IV ОУ Радостин Танев. „Пожелавам ви да нямате никакви контузии тук и в този двор да се тренират следващите шампиони на нашия град“ – призова Милена Желева.

Директорът на IV ОУ „Кирил Христов“ Господин Балъкчиев благодари за подкрепата на Община Стара Загора и пожела много значими спортни успехи занапред. Георги Димитров, психолог и координатор на проектите в училището, заяви, че ръководството ще продължава да работи в посока спортната база да бъде на най-високо ниво.

През месец август 2022 г. Община Стара Загора е одобрена с проектни предложения по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища, като бе направен основен ремонт на спортната площадка в “Кирил Христов”. Община Стара Загора подари на училището и оборудване – баскетболни кошове, футболни врати, пейки и кошчета.

Вторият проект беше спечелен от училище “Кирил Христов” по модул “Площадка за обучение по Безопасност на движението по пътищата” в рамките на НП “Осигуряване на съвременна образователна среда”. Целта е създаване условия за подобряване организацията на обучението и възпитанието на децата в пътното движение в рамките на образователната институция.

IMG_4407 copyIMG_4350 copyIMG_4424 copy
#

споделяне в социални мрежи

Източник: stzagora.net

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!