BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Oбщина Стара Загора работи по проект за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9189

Община Стара Загора представи проект „С грижа за всеки гражданин от уязвимите групи -успешен модел за социално-икономическа интеграция в община Стара Загора“. Събитието беше открито с водосвет за здраве, отслужен от отец Йордан Карагеоргиев.

„Нашето мото днес е да бъдем заедно. След толкова преживени дни на изолация, на разделение, днес трябва да бъдем всички отворени да си помагаме, да си взаимодействаме“, каза в приветствието си зам.-кметът Иванка Сотирова. Тя призова всички трябва да бъдем обединени към доброто. „Проектът е адресиран към всички които имат нужда, към всички, които трябва да бъдат приобщени, към всички на които трябва да се даде шанс да намерят своя шанс в обществото и да се реализират“, каза още Сотирова.

Основната цел на проекта е създаването и прилагането на ефективен и иновативен междусекторен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи на територията на Община Стара Загора, насочен към повишаване на качеството на живот, намаляване на бедността и спиране на предаването на бедността през поколения.

Децата от Детска градина 24 „Радост“ и Детска градина 16 „Горски кът“, които са част от образователните институции партньори по проекта, поздравиха присъстващите с песни и народни танци по случаи 8 април- Международен ден на ромите.

Популяризиране на културната идентичност на ромите и запознаване с ромския бит и култура представи председателят на УС на сдружение „Свят без граници“ Ганчо Илиев.

Присъстващите взеха участие в „трудова борса“ с представители на “АзУкЕн” ООД и Дирекция “Бюро по труда” – Стара Загора.

IMG_9196IMG_9208
#

бутон за сайт

Източник: stzagora.net

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!